Thursday, November 10, 2011

Tautan Ukhuwah Ke Medan Kepimpinan MahasiswaAlhamdulillah,diri ini memanjatkan sepenuh kesyukuran pada Allah tuhan seluruh alam yang memberi segala kenikmatan kepada hambaNya.Selawat dan salam kepada jujungan besar Nabi Muhammad SAW dan keluarga baginda.

Tanggal 10 november 2011 telah berlangsung program konvensyen pimpinan mahasiswa dan telah berlangsung di Taman Ilmu UTM,dan ramai dikalangan pimpinan mahasiswa yang turun untuk terlibat sama dalam program ini,sebagai satu medan percambahan idea dan juga ruang untuk kami selaku mahasiswa membuktikan pada mata dunia bahawa mahasiswa adalah 'check and balance' pada sesebuah pemabangunan negara.

Sempat bertemu dengan saff pimpinan mahasiswa daripada pelbagai Universiti dan ruang terbuka berbincang dan bertukar pandangan berkaitan tajuk yang akan dikupas sepanjang konvensyen berkaitan "pembangunan kearah negara bangsa",alhamdulillah usaha kecil ini dapat menautkan hati-hati kami yang berada dalam medan perjuangan kampus ini,moga-moga ia terus kekal selama-lamanya.

Jangan matikan idealisme mahasiswa yang terus subur dan ranum dengan percambahan idea yang sebati dengan keilmuan,dengan budaya ini akan mematangkan mahasiswa yang sebentar lagi akan memimpin negara.

"Ya Allah,ku mohon pada mu agar ditetapkan hati-hati kami moga terus thabat dalam perjuangan menegakkan kalam,syariat mu diatas muka bumi mu yang telah diamanahkan kepada kami,moga kami terus cekal dan bisa menghadapi cabaran dan dugaan yang mendatang,semoga ia menjadi bukti atas usaha kami walaupun sekecil zarah untuk islam,Insyaallah"

No comments:

Post a Comment